Goede voornemens, of zo

goede voornemens column

Het einde van het jaar komt weer in zicht. Dat betekent, terug kijken op het afgelopen jaar en redenen verzinnen waarom het aankomend jaar écht jóuw jaar gaat worden. Op een enkele stoppende roker na, is er iemand die kan zeggen: Ja, ik ben vanaf 1 januari 30 kilo afgevallen! Of, ja, ik heb iedere dag van het jaar iemand een welgemeend compliment gegeven! Of, ja, ik eet al een jaar alleen nog maar groenten en fruit! Nee, ik in ieder geval niet. Ik ken daarbij ook serieus niemand die zoiets wel gelukt is.

Maar misschien ligt het ook gewoon aan mijn missende zelfdiscipline en die van iedereen om mij heen. Ik ben gewoon niet gemaakt voor goede voornemens. Überhaupt niet in voornemens. Zelf niet als ik vandaag zeg dat ik morgen echt gezonder ga eten, zit ik om 11.30 uur alweer aan een saté broodje. Het hoeft dus echt geen 1 januari te zijn om mezelf weer eens een zwakkeling te vinden.

Nee, laten we maar kappen met die goede voornemens. Dat scheelt een hoop zelfmedelijden, smoothiemakers en AA-meetings.

Laten we vooral in het nieuwe jaar doorgaan met pakjes sigaretten roken, ons vol duwen met paprika chips en de hele wereld negatief benaderen. Heerlijk dat nieuwe jaar! Kan er nu al niet op wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *