Bananen Muffins

vegan bananenmuffins

Sinds een maandje ben ik fanatiek aan het sporten. Ik ben begonnen met CrossFit en vind het echt fantastisch. Maar ik ben nooit echt bezig geweest met mijn eiwit innamen. Ik sportte nooit echt veel dus vond dit niet van belang. Nu dat ik meer sport en mijn spieren intensief voel gebruik, vind ik het belangrijk dat ik wat meer van de juiste bouwstoffen binnenkrijg.

Zo besloot ik een zak proteïne poeder van Orangefit aan te schaffen. Ze zijn te koop via mijn sportschool en het is een geheel plantaardig merk, dus ik dacht: Geef het een kans. Nou, zo gezegd, zo gedaan. Ik ben fanatiek gaan sporten, kwam thuis en maakte een proteïne shake. 1 schep van de poeder en 500 ml. water. GATVERDAMME! Wat is dit SMERIG! Maar dan echt. Hoe krijgen mensen dit op een dagelijkse basis weggewerkt?

Hier moest Myrthe een oplossing op verzinnen. Toen herinnerde ik mij dat er receptboekjes lagen bij de producten van Orangefit. Ik heb hier een paar van meegenomen en ben aan de slag gegaan om deze poeder op een zodanige manier in te zetten dat het wel binnen te houden was. In één van de receptenboekjes stond het recept voor wortelmuffins. Maar ik houd van mijn konijnenvoer, dus door de wortelen was ik al heen. Zo creatief als ik ben, heb ik de wortels vervangen met bananen (want welke vegan heeft deze nou niet standaard in overvloed op voorraad?). Met als eindresultaat overheerlijke proteïne bananenmuffins!

Eiwitrijke, plantaardige bananen muffins

vegan bananenmuffins
Print

Bananenmuffins met extra proteine
Prep Time
15 mins

Cook Time
20 mins

Total Time
35 mins

 

Course:

Snack
Servings: 12 stuks

Ingredients
  • 180 gram volkorenmeel (of een meelsoort naar keuze)
  • 30 gram Orangefit protein powder Vanille
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl baking soda
  • 2 medium bananen
  • 2 el agavesiroop (mag iets meer zijn)
  • 120 gram biologische appelmoes
  • 30 ml gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • pindakaas (optioneel)
  • kokosrasp (optioneel)

Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Plaats in een muffinblik 12 vormpjes en spray er eventueel een beetje olie in zodat de vormpjes niet aan de muffins blijven plakken.

  3. Meng de droge ingrediënten in een kom.

  4. Plet de bananen met de achterkant van een vork tot het een glad geheel is. Voeg vervolgens de overige natte ingrediënten toe.

  5. Voeg als laatste de droge ingrediënten bij de natte en mix dit tot één geheel.

  6. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en plaats de muffins voor 20 minuten in de over.

  7. Haal ze er vervolgen uit en laat ze afkoelen. Sprenkel er voor gebruik wat pindakaas en kokosrasp overheen.

  8. Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *